Белите мъже почти изчезнаха от университетските кампуси – за радост на феминистките

Белите мъже почти изчезнаха от университетските кампуси – за радост на феминистките
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    20.09.2021
  • Share:

От Малайзия до САЩ жените доминират във висшето образование с рекорден брой, но не очаквайте квоти или мерки за разнообразие да се справят с неравенството. За активистките на пола това е само последната победа в дългогодишната им война.


Сега е официално: жените превъзхождат мъжете в американските университети в мащаб, който никога не е бил виждан досега. Не просто леко или със значителна разлика, а с рекордни, безпрецедентни нива.


До края на учебната 2020-21 година жените съставляват 60% от студентите в американските кампуси, докато мъжете са само 40%, според изследователската група на National Student Clearinghouse.


В сравнение с 2016 г. в американската система за висше образование също има 1,5 милиона по-малко студенти и, да, мъжете представляват 71% от спада.


Същият депресиращ модел се проявява в Обединеното кралство. Данните, публикувани от UCAS, службата за прием на университети и колежи, показват, че броят на мъжете е намалял с една десета от 2014 г.


По-конкретно, белите мъже са единствената демографска група, която показва спад в броя, въпреки че има рекорден процент студенти, приети на курсове, тази година: 448 080, за да бъдем точни. Броят на азиатските мъже в университета се е увеличил с 26,8%, докато броят на чернокожите се е увеличил с 10,6%.


Посещаемостта на жените също нараства неимоверно при всеки етнос. Процентът на чернокожите жени се е увеличил с 19,9%, азиатските жени с 39%, белите жени с 1,0%, жените със смесена раса с 39,6% и другите жени се увеличават с огромните 65,6%.


Това не е западен феномен. В Панама 53% от цялото женско население отива във висшето образование, в сравнение с едва 34% от мъжете. В Малайзия близо 65% от студентите са жени. В Аржентина 98% от жените имат някаква квалификация за висше образование - почти два пъти повече от техните колеги мъже. По същия начин жените в Шри Ланка надвишават момчетата в колежа с 2 към 1.


Всеки, който е изненадан от това несъответствие, е или а) идиот, или б) отрича войната срещу мъжете. Всеки, който е феминистка, просто не се интересува.


Всъщност те вероятно ще го считат за триумф, защото целта им никога не е била постигане на равенство, а изместване на културната известност на мъжете и замяната й с женската. Единствената им цел бе да обърнат масата и да завземат властта - и, очевидно, тя проработи.


Всеки, който отрича това или мисли, че съм теоретик на конспирация, трябва да се консултира с данните: бащите са системно отстранявани от семейната единица и на практика нямат права; мъжествеността се счита за „токсична" и се счита за вредна от Американската психологическа асоциация.


Продължаващият спад на мъжете в университетите е просто още един елемент в по-голяма стратегия.


Но знаете ли какво? Сестринството е добре дошло при завземането на академичните среди. Защо? Защото това е куха победа. Някога трамплин за успех, колежите и университетите сега са абсолютен фал.


Основани за първи път в древна Гърция от Платон и Аристотел, те са проектирани да бъдат центрове на свободно мислене и интелектуално изследване. Те приветстваха хора като Александър Велики. Сега те са фабрики за индоктринация, специализирани в марксистката теория и са силно населени с разглезени нахалнички от средната класа, които имат вкус към авторитаризъм. Ако не забраняват лекторите - изтъкнати автори, те изискват мораториум върху костюмите за Хелоуин.


След това, след като са завършили, те не само се появяват с тънки кожи и изкривени идеи за света, но и с дълг на стойност 35 000 британски лири, който виси около врата им като албатрос.


Кому е нужно това? Със сигурност не на днешните млади мъже, които са се усъвършенствали в това и все повече проправят своите пътища с иновативни подходи към старите индустрии, които винаги са били крайъгълният камък на прогреса на обществото.


Според скорошно проучване на Службата за интелектуална собственост на Обединеното кралство, мъжете все още подават по-голямата част от патентните заявки по целия свят, както винаги са правили. Това са пионерите, които мислят нестандартно.


За съжаление, повечето студенти изобщо не се притесняват да мислят.
Питър Лойд

Станете почитател на Класа