Най-богатите семейства в света

Най-богатите семейства в света
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    20.09.2021
  • Share:

В последната класация на богатството, изготвена от Bloomberg, се посочват семействата, които имат най-големите богатства в света, много от които се хвалят, че поддържат солидно богатство в продължение на няколко поколения, дори въпреки неприятностите като пандемията от COVID -19.


Семейство Уолтън, което притежава Walmart, най-голямата верига магазини за търговия на дребно в света, оглавява годишния списък на най-богатите със състояние от 238,2 милиарда долара. Въпреки че са продали акции за 6 милиарда долара тази година, потомците на Сам Уолтън след три поколения все още контролират 48% от акциите в компанията.


На второ място е семейство Марс, чието богатство идва предимно от бизнеса им в сладкарската индустрия с популярни марки като M & M's, Milky Way и Snickers, както и от продукти за грижа за домашни любимци. След пет поколения наследството им достига 141.9 милиарда долара.


Фамилията Коч, които управляват индустриална империя в различни области като петрола, химията и енергетиката, са на трето място със състояние от 124,4 милиарда долара.


В топ 10 са и собствениците на френската модна къща Ермес (111,6 млрд.), Кралското семейство Ал Сауд в Саудитска Арабия (100 млрд.), Амбани от Индия (93,7 млрд.), семейство Вертхаймер, което притежава модната къща Шанел (61.8 милиарда), семейство Джонсън, което притежава Fidelity Investments (61.200 милиарда), собствениците на Thomson Reuters (61.1 милиарда) и наследниците на германската фармацевтична компания Boehringer Ingelheim (59.2 милиарда).


Списъкът изключва милиардерите от първо поколение, богатствата, контролирани от един-единствен наследник, и семействата, чийто източник на богатство е твърде разпръснат и е трудно да се проследи, като Рокфелер.

Станете почитател на Класа