Анонимъс обяви война на Болсонаро и призова за протести

Анонимъс обяви война на Болсонаро и призова за протести
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.09.2021
  • Share:

Групата кибер-активисти Анонимъс обяви война на президента на Бразилия Жаир Болсонаро и призова за демонстрации срещу президента за Деня на независимостта на страната.


"Няма да седим неподвижно, докато флиртувате с преврат. Обявява се война и ние ще ви накараме да платите за престъпленията си. Хората, които убивате, са хората, от които зависите. Ние правим хляба, който ядете, подаваме документите ви, доставяме ви поръчки, ние сме навсякъде", заяви групата във видеоклип, насочен към Болсонаро.


"Важно е да излезем на улицата, за да покажем, че искаме той да излезе от правителството, победен. По неговите думи той има само две възможности: затвор или гроб. Трябва да покажем, че малцинствата, когато са заедно под един флаг, те са мнозинството. Нуждаем се от истински вик на независимост, за да може тази дата отново да влезе в историята. И ние ще бъдем сред вас", продължи Анонимъс. Междувременно се свикват и демонстрации в подкрепа на Болсонаро.


Съобщението на „Анонимъс" за първи път се появи на уебсайта на Банката, „хакнат" от групата миналия петък, а след това стана вирусно в интернет.

Станете почитател на Класа