Боб Дилън е обвинен в сексуално насилие над 12-годишно момиче през 1965 г.

Боб Дилън е обвинен в сексуално насилие над 12-годишно момиче през 1965 г.
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.08.2021
  • Share:

Американският певец и автор на песни Боб Дилън бе обвинен в сексуално насилие над 12-годишно момиче, след като й е дал наркотици и алкохол в апартамента си в Ню Йорк през 1965 г., според жалба, подадена във Върховния съд на Манхатън.


Жалбоподателката, жена от Гринуич, Кънектикът, която сега е на 68 години и е идентифицирана под съкращението JC, заведе делото миналия петък, ден преди да изтече срокът в Ню Йорк за повдигане обвинения за сексуално насилие над деца, съгласно закон приет в щата през февруари 2019 г.


В обвинителния акт се отбелязва, че 80-годишният легендарен музикант е използвал статуса си, за да спечели доверие и да се сприятели с момичето като начин да „намали задръжките на [жертвата], за да я насилва сексуално, с помощта на наркотици, алкохол и заплахи за физическо насилие."


Предполагаемата злоупотреба от страна на певеца, регистриран при раждане като Робърт Алън Цимерман, се е случвала многократно в апартамента, който е имал в известния хотел Челси, твърди жалбоподателката, което я е накарало да понесе последствия и до днес, като депресия и тревожност, които не й позволяват да извършвате нормални дейности, според съдебното дело.


Дилън е бил приблизително на 24 години, когато са се случили предполагаемите нападения, които според вестниците са се случили за период от шест седмици между април и май 1965 г.


Представителят на музиканта поддържа, че оплакванията са фалшиви. "Тези 56-годишни твърдения не са верни и ще бъдат енергично защитени", каза адвокатът Лари Дженкинс пред NY Daily News.


От своя страна адвокатът на JC Даниел Айзъкс посочи, че „жалбата говори сама за себе си с наличието на подробна информация за въпросното време, която не оставя съмнение, че тя е била с него в апартамента през посоченото време" и отбеляза, че е успял да провери тези подробности с "най -добрите налични изследвания".


Той също така отбеляза, че неговата клиентка няма планове да излиза публично понастоящем и отказа да коментира защо жертвата повдига обвиненията след толкова години.

Станете почитател на Класа