Хибриден спорт. Защо за Русия вече е по-изгодно да губи

Хибриден спорт. Защо за Русия вече е по-изгодно да губи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2021
  • Share:

Русия води хибридна война в Украйна. В конвенционалната война и двете страни се опитват да спечелят. Освен това те се опитват да нанесат максимални щети на врага. Но в хибридната война не е необходимо, а понякога дори не е желателно да се побеждава.

 

В конвенционалната война загубите на противника трябва да бъдат максимално увеличени. В хибридната война обаче това не е необходимо. Необходимо е например пияни бойци да стрелят по сергии и бензиностанции, а след това тези щети да се показват по телевизията като доказателство за бомбардировките, извършени от врага.

 

Тази неделя станахме свидетели как тактиката и стратегията на хибридната война се разпростира върху спорта.

 

Някога, когато Русия участваше в Олимпийските игри, целта ѝ беше да спечели. За целта на спортистите им инжектираха допинг, подменяха се бурканчетата с урина и т.н. Но ето, че целта на нашите се промени – стана важно да се оплачем, че сме загубили, че съдийството е било несправедливо. Че всички са против Русия. И в този труден час, когато всички са против Русия, разбира се, населението ѝ трябва да се обедини около президента, който я изправи от коленете. Заради което съдиите я ощетяват.

 

Руските художествени гимнастички печелеха златото в груповите и индивидуалните многобои на последните пет Олимпийски игри. А ето, че изведнъж получиха сребро. Дина Аверина загуби с 15 стотни от израелката Лина Ашрам, а ансамбълът отстъпи на българките.

 

А знаете, че художествената гимнастика е всичко за нас. И изведнъж те получиха сребро. Каква бъркотия! Зомбосандъците (телевизиите – б.пр.) изригнаха. Троловете преминаха в атака.

 

„Момичетата се представиха достойно, знаейки, че отиват на разстрел“, обяснява Ирина Винер, старша треньорка на отбора и съпруга на (милиардера – б.пр.) Усманов. Тя обяснява случилото се с факта, че става дума за „пряко възлагане“. „Хегемонията на Русия трябва да бъде спряна. Това беше написано на уебсайта на Международната федерация (?!)“, каза Ирина Винер. (Разбира се, ако на уебсайта на Международната федерация се казва, че Русия трябва да бъде спряна, би било добре да се предостави връзка към този текст.) „Това е ужасяващ факт, обяснява Винер, който предизвика огромен патриотичен взрив в нашата страна, може би дори по-голям, отколкото ако беше златен медал.“

 

Най-много шум се вдигна около това, че съперничката на Дина Аверина изпусна лентата, но все пак получи златото. Интересно е, че на Световното първенство през 2018 г. се случи огледална история: Аверина изпусна лентата си, но получи злато, а Линой Ашрам не изпусна лентата си, но получи сребро. Тогава обаче Винер не казваше нищо за задачи, написани на уебсайта на Международната федерация.

 

Нашите треньори – както и нашите генерали – имат пред себе си примамлива, хипнотизираща перспектива. Преди в истинския спорт трябваше да побеждаваш. Но сега, в хибридния спорт, можеш спокойно да загубиш и след това шумно и патриотично да обясниш, че си загубил, защото са те ощетили съдиите, и че на уебсайта на Международната федерация има заповед да се довърши Русия. Тя е дадена или от клуба Билдерберг, или от рептилоида Байдън. И това обяснение ще предизвика „огромен патриотичен взрив“, по-голям, разбира се, отколкото при златен медал.

 

Съгласна съм, че това улеснява задачата на треньорите. Да играеш, за да загубиш и да се оплакваш, е много по-лесно, отколкото да играеш, за да спечелиш.

 

Тази практика на хибридна война и хибридни спортове може да се разпространи и в други области. Може да се направи хибридна медицина. Например, да се иска от западните производители на лекарства да доставят лекарствата си в Русия на цена от 10 рубли за опаковка, а когато откажат, да се организира голяма кампания за това как западните фармацевтични компании са получили задача да вкарат руснаците в гроба и да не им осигурят достъп до съвременни лекарства, като тази задача е описана точно на уебсайта на Белия дом.

 

Хибридните инвестиции също могат да бъдат овладени. Обявете търг за разработване на голямо офшорно находище и запишете в условията, че спечелилият инвеститор получава 5,5 години домашен арест с конфискация на средствата и без право да напуска Русия. След като инвеститорите по някаква причина откажат да участват, да се обяви, че са получили инструкции да лишат руснаците от високи технологии.

 

Всичко това ще предизвиква голям патриотичен подем. Много повече от спортните и военни победи, медицинските постижения и реалните инвестиции.

 

 

 

Юлия Латинина , в. Новая газета

 

 

Станете почитател на Класа