Тръмп панически се бои от едно нещо, но в Путин няма страх

Водещият отбеляза страха на лидера на американската държава от населението на държавите, на които САЩ са помогнали да постигнат демокрация.

 

 

Разликата в подходите на ръководството на Руската федерация и САЩ да предоставят международна помощ на други страни води до факта, че американският лидер Доналд Тръмп, за разлика от ръководителя на Руската федерация Владимир Путин, в резултат на това не може да се почувства в безопасност сред населението на онези страни, които преди това са подкрепяли. Журналистът и телевизионен водещ Владимир Соловьов обърна внимание на това състояние на нещата в ефира на телевизионния канал Русия-1.

При това Соловьов разкри от какво Тръмп панически се страхува, а Путин — не.

«Колко години вече американците са в Афганистан, а Тръмп лети в американската база в ситуация на пълна секретност», обясни телевизионният водещ. От своя страна той отбеляза, че «Путин лети за Сирия и се разхожда в Дамаск», не избягва придвижването «из града сред хората», които подкрепя в борбата срещу международния тероризъм.

В този контекст става очевидно, че американското ръководство се страхува от страната, която уж освобождава, и от нейното население, на което „носи демокрация“. Причината за това състояние се крие във факта, че Руската федерация предоставя помощ на своите съюзници в името на общите интереси, а Съединените щати налагат собствените си условия и се стремят изцяло да подчинят съюзниците си на волята на Вашингтон. Това обстоятелство в крайна сметка води до факта, че Тръмп, за разлика от Путин, панически се страхува да се появи сред населението на държавите, «освободени» от американците.

„Тръмп не може да влезе и да се вози по улиците на Багдад. А Путин спокойно пристига и се разхожда по улиците на Дамаск”, завърши Соловьов.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа