Перманентна война = перманентни продажби

Анализаторът Макс Кайзер коментира последната фаза на постоянната война и как пазарите на биткойни, злато и петрол реагират на убийството на генерал Солеймани. Той също анализира действията на Федералния резерв на пазара на договори за обратно изкупуване.


Макс обяснява, че през март 2007 г. генерал Уесли Кларк е заявил: "Планът е САЩ да нахлуят в седем страни през следващите години и последната от всички ще бъде Иран". Според него, в графиките, показващи как се променят котировките, се вижда, че „не се обръща много внимание на доставчиците на оръжие, защото това бе една от страните, които генерал Уесли Кларк споменава след Ирак, Сомалия и Судан. "


"Мисля, че през октомври 2011 г. инвеститорите видяха, че наистина вървим към Иран и оттам идва промяната в тенденцията на графиката", добави той.


Макс посочва, че "пазарите имат капацитета да предсказват какво ще се случи след няколко години, така че когато видите графиките, можете да кажете, че наистина фондовия пазар показва, че предстои нахлуване в Иран или нещо подобно на война с тази страна. Борсата е отговорна за отразяването на това прогнозиране", подчертава той.


В този смисъл Макс смята, че "контрагентите на отбраната са компаниите, които прахосват най-много пари в света."


„Това е прекрасен метод, ако човек иска да изхвърли половината от всеки долар, който се събира от данъци в Съединените щати. Всички тези пари отиват при контрагентите на отбраната на САЩ и ако човек иска да напечата още 5, 6 или 10 милиарди долари, всичко, което трябва да направи, е да остави тези момчета свободни да действат по свое усмотрение, защото тогава няма да имаме друг избор, освен да напечатим още 10 или 15 милиарда долара, за да може цифрите на фондовия пазар да нараснат с още 20 или 30%, без да сте яли или пили", заключи Макс Кайзер.


Макс накрая цитира Майкъл Пенто от PentoPort.com, който не е фен на златото, но смята, че много от действията на правителството оправдават дългата позиция за този метал.

Станете почитател на Класа