Новата видео стрийминг платформа Quibi залага на кратките форми

Нова стрийминг услуга ще се появи в САЩ на 6 април. Името ѝ е Quibi и вече е набрала 1 млрд. долара капитал. В допълнение към това компанията е привлякла част от най-големите имена в Холивуд, които да създават съдържание за изцяло мобилната услуга.

Всяко предаване ще е с дължина до 10 минути, пише BBC.

Фирмата планира да таксува потребителите по 4,99 долара месечно за основен достъп и по 7,99 долара на месец за версия без реклами.

Големият въпрос е дали потребителите ще искат да плащат за поредна стрийминг платформа.

Главният изпълнителен директор на Quibi Мег Уитман и основателят Джефри Катценберг обявиха подробностите около услугата на технологичното изложение CES в Лас Вегатман беше главен изпълнителен директор на eBay и Hewlett Packard Enterprise, а Катценберг продуцира едни от най-известните анимационни филми на Disney преди да се прехвърли в Dreamworks Animation.

Звездите, които ще се включат в новата услуга, са режисьорите Стивън Спилбърг и Гийермо дел Торо, моделите Криси Тейгън и Тайра Бенкс, както и актьорите Бил Мъри, Идрис Елба и Рийз Уидърспун.

В допълнение услугата планира да показва новинарски емисии от NBC, BBC и Telemundo.

По-голяма част от презентацията на CES беше посветена на функция, наречена Turnstile, която позволява на зрителите да виждат картината на цял екран, независимо дали държат телефона в портретен или пейзажен режим.

Quibi, чието име идва от „quick bites” ще заложи на кратките форми. П|латфората ще предлага сериали и филми, които ще са разделени на части.

Уитман разкри, че компанията си партнира със Стивън Спилбърг по създаването на сериал на ужасите „After Dark”, който може да се гледа само след залез. За целта приложението ще проверява локацията на потребителя и местното време, за да разбере дали е достатъчно тъмно, обясни Уитман.

Едно от най-големите предизвикателства пред Quibi ще е да накара потребителите да плащат за допълнителна стрийминг услуга. Quibi твърди, че е насочена към хора между 18 и 44 години.

Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Станете почитател на Класа