Канадският премиер обвини Иран, че са свалили пътническия самолет над Техеран с ракета

 

Унищожението на самолета, на борда на който имаше и 63 канадци „може и да е било умишлено“, заяви той на пресконференция в Отава

Украинският пътнически самолет, който се разби близо до Техеран със 176 души на борда, вероятно е свален от иранска ракета, заяви канадският премиер Джъстин Трюдо, предава Reuters. Трюдо обоснова твърдението си, като заяви, че това са изводите на канадското и чуждото разузнаване.

Унищожението на самолета, на борда на който имаше и 63 канадци „може и да е било умишлено“, заяви той на пресконференция в Отава.

„Имаме информация от множество източници, включително от нашите съюзници. Тя свидетелства, че самолетът е бил свален от иранска ракета тип земя-въздух“, добави той.

Пътническият самолет на Международните авиолинии на Украйна трябваше да лети от Техеран до Киев, но се разби малко след като излетя от иранската столица. Това се случи часове след като Иран изстреля множество ракети срещу американски бази в Ирак в отговор на убийството на техния висш генерал Касем Сюлеймани.

 

 

 

Станете почитател на Класа