ABC се възползва от конфликта с Иран, за да излъчи историята на Епщайн ... с 3 години закъснение

Телевизионната мрежа ABC най-накрая пусна дълго забавеното излъчване на материала за прословутия секс трафикант Джефри Епщайн - само след 3 години (!), разследване на Project Veritas и разследване от Конгреса за покриването на случая.


„Истината и лъжите: Джефри Епщайн" се пусна в ефира в четвъртък по ABC, а мрежата го съобщи с туит в сряда, докато страната беше изправена на ръба на войната с Иран и може да се предположи, че сравнително малко очи точно сега са насочени към сагата за Епщайн.


Джеймс О'Киф от Project Veritas бързо се възползва от отдавна потиснатите кадри, които виждат дневна светлина - ако приемем, разбира се, че ABC планира да излъчи някаква прилика с разследването на водещата Ейми Робах, което беше мистериозно покрито от управлението на мрежата преди три години


През ноември бе публикуван запис от горещ микрофон на Робах, разказващ за прикриването на работата й от ABC, и че мрежата седи върху истинска бомба.


Робах бе интервюирала жертвата на Епщайн Вирджиния Робъртс, която предполагаемо обвинява с фотографски доказателства бившият президент Бил Клинтън, принцът на Обединеното кралство Андрю, адвокатът Алън Дершовиц и други големи имена. Тя бе намерила и други жени, които да подкрепят историята й, много преди разследването в Маями Хералд, което отново отвори делото едва след три години, през декември 2018 г.


Новината, че мрежата е прикрила толкова значимо разследване, се разду чак до Конгреса. Лидерът на малцинството Кевин Маккарти (R-California) писа до ABC с искане за копие от интервюто с Робъртс, както и информация защо (и от кого) историята е прикрита. В писмото, подписано от още двама републиканци, той обвинява мрежата за приоритизиране на „финансови интереси и външни сили, пречещи да се стигне до дъното на (предполагаемите) операции за трафик на хора на Епщайн".


Новината, че един специален материал за Епщайн - може би приказният специален материал на Робах (въпреки че клиповете, които ABC публикува, не съдържа следи от нейното разследване), най-накрая ще се излъчи в ефир от мрежата, предизвика вълнение и трепет в социалните медии.


Мнозина предположиха, че мрежата се е размърдала, откакто Veritas пусна записа с горещ микрофон, редактирайки материала, за да премахне всякакви неудобни разкрития. Точно изтичането на записа на Робах предизвика лудо вътрешно копане в АВС, за да се намери и запуши теча, което доведе до уволнение на невинна жена от съперничеща мрежа.Други предположиха, че все пак ще се намери начин да не го излъчат.


Сексуалният престъпник с високопоставени връзки може да е мъртъв, но тайните му са много живи, в края на краищата.

Станете почитател на Класа