„Световният ред се разклаща от грешките на Запада“

В първата част на коментара си, анализаторът Макс Кайзер разглежда промените в световната политика. Сред най-важните фактори, влияещи на глобалните пазари, Макс изтъква дедоларизацията и деглобализацията.


"Падането на западната хегемония е основно от деглобализацията. Тя започна с Тръмп през 2016 г., заедно с идеята за наблюдение и сътрудничество на централните банки, за да извади напред единна сметка, базирана на фидуциарните пари, които ще надминат златото ", коментира водещият.


Всичко това от своя страна доведе до дедоларизация, в която "държави като Русия напълно се отделиха от долара и започнаха да купуват злато", твърди Макс Кайзер.


"Световният ред се клати както никога досега", цитира той френския президент Еманюел Макрон. "Той се клати от грешките на Запада при определени кризи, но и от решенията на САЩ през последните години, а не само от сегашната администрация. Да се изолира Русия от Европа е огромна стратегическа грешка".


Според него светът е на прага на революция подобна на Френската и той напълно подкрепя народите в желанията им.


Във втората част на анализа си Макс обсъди с Марк Валек защо според него Руската централна банка агресивно купува злато и го прави от месеци, години.


"Те го правят в резултат на това, което се случва на международно ниво. В момента Русия ще надмине Италия и Франция, а през следващите месеци ще бъде на третата позиция на притежателите на злато в световен мащаб. И те имат много малък дълг отнесен към техния БВП ", казва Валек.


От своя страна Кайзер припомня, че основната цел на Путин, откакто той стана президент, е „да подписва споразумения и да прави бизнес в международен план", тъй като знае, че те са „единственото средство, което допринася за положителното развитие на БВП".


"Ако ги наказват чрез лъжливи санкции, които вече са дадени от поредица от политики без солидност или крака или глава, очевидно това, което ще направят, е да отхвърлят долара и да преминат към злато или каквото им позволява да правят бизнес", подчертава той.

Станете почитател на Класа