Путин подчертава ролята на националните валути в търговията с Индия

"Ние считаме въвеждането на практиката за използване на национални валути в нашите транзакции като важна част от съвместната работа с индийските партньори", заяви Владимир Путин, след срещата на върха между двете страни в Русия.


В резултат на преговорите с министър-председателя на Индия Нарендра Моди двете страни подписаха съвместна декларация, в която отново заявяват намерението си да продължат напред с насърчаването на системата за плащания в национални валути в двустранната си търговия.


Путин добави, че гарантирането на непрекъснати банкови транзакции "ще допринесе за свързването на Индия със системата за финансови съобщения на Банката на Русия".


Двамата лидери също се съгласиха да използват различни ресурси, така че двустранният търговски обмен да достигне 30 000 милиона долара до 2025 г.


Руският президент демонстрира на министър-председателя на Индия Норендра Моди, макет на корабостроителницата, която е в строеж в Далечния Изток, и където ще се изграждат руските самолетоносачи на бъдещето.

Станете почитател на Класа