Северна Корея публикува снимки на новата "супер голяма" система за изстрелване на ракети

След последните тестове на новата "свръх голяма" установка с много ракети, севернокорейската държавна информационна агенция (KCNA) публикува първите снимки на изпитанието.


Снимките са направени тази събота след заповедта „огън!", издадена от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който контролира състоянието на развитието на новото оръжие. Според информационната агенция чрез старта е било проверено дали всички тактически и технически спецификации на системата ще достигнат точно планираните показатели.


Ким каза, че това е страховита система и призна работата на младите учени в националния отбранителен сектор, които проектираха това оръжие, никога не виждано досега, и успяло още при първия опит.


Неотдавна южнокорейската армия съобщи за изстрелването на две балистични ракети с малък обсег от източното крайбрежие, изминали разстояние от 380 километра с максимална височина от 97 километра.


От своя страна японското министерство на отбраната заяви, че ракетите не засягат сигурността на страната и не са паднали в изключителната икономическа зона на острова.


След последните съобщения президентът на САЩ Доналд Тръмп не вярва, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е нарушил някой ангажимент към неговата администрация. "Той обича да тества ракети", заяви Тръмп пред репортери, като добави, че севернокорейският лидер "е бил доста директен" с него.

Станете почитател на Класа