Принц Андрю наруши мълчанието за приятелството си с Джефри Епщайн

Принцът Андрю на Англия, херцог на Йорк, публикува изявление, в което потвърждава, че в нито един момент не е виждал или подозирал престъпно поведение в осъдения педофил Джефри Епщайн, като по този начин излиза от поредицата информации за неговата предполагаеми връзки с финансиста, който се самоуби в затвора в началото на месеца, докато чака да бъде съден за трафик на детски секс.


В изявлението, вторият син на кралица Елизабет II отбелязва, че „след самоубийството на г-н Епщайн е имало огромно количество спекулации за живота на магната и по-специално за бившата асоциация или приятелство между двамата, така че иска да изясни фактите за да избегне допълнителни слухове".


В този смисъл той казва, че след като се е срещнал с Епщайн през 1999 г., го е виждал „рядко и вероятно не повече от веднъж или два пъти годишно", въпреки че признава, че е отсядал „в няколко от резиденциите му".


„Не бих търпял, участвал или насърчавал подобно поведение"
„В нито един момент през ограниченото време, което прекарах с него, не съм видял, станал свидетел или съм подозирал някакво поведение от този вид, което впоследствие доведе до неговия арест и осъждане", подчертава херцогът на Йорк, който обаче признава, че това е била „грешка".


"Това е труден момент за всички участващи и не мога да разбера или обясня начина на живот на г-н Епщайн", казва принц Андрю, който заявява, че "самоубийството му оставя много въпроси без отговор".


Той също така изрази солидарността си „с всички засегнати от неговите действия и поведението му" и увери, че изразява съжаление за „експлоатацията на всяко човешко същество и че няма да толерира, участва или насърчава подобно поведение".

Станете почитател на Класа