Великобритания затваря банките на 1 ноември

Великобритания затваря банките на 1 ноември при „твърд Брекзит” Според министъра по подготовката за излизане от ЕС без споразумение така биха се ограничили краткосрочните вреди за британската икономика.

 

Великобритания обмисля да обяви почивен ден за банките на 1 ноември, денят след насрочената дата за Брекзит. Това може да се случи, ако страната излезе от ЕС без споразумение за политическите и икономическите им отношения занапред. Целта ще е да се понижи потенциалният финансов хаос при осъществяването на т.нар. „твърд Brexit”.

Планът е на британския министър Майкъл Гоув, който отговаря за подготовката за т.нар. „твърд Brexit”. Според публикации в The Times и Sky News той е обявил, че обмисля тази възможност, пред британски бизнес лидери. Според двама източника, пожелали анонимност, Гоув е казал на бизнесмените: „Не знам дали това изобщо е добра идея. Кажете ми, ако не е. Какво мислите за един почивен ден?”.

Борис Джонсън, който от края на юли е новият премиер на Великобритания, обеща да извади Обединеното кралство от състава на ЕС на 31 октомври, със или без споразумение. Той би осъществил „твърд Brexit” въпреки предупрежденията, че Великобритания, и особено бизнес сферата, не е готова за излизане от ЕС без сделка.

 

 

Един потенциален почивен ден за банките би означавал, че финансовите пазари ще останат затворени за 24 часа след отцепването на Великобритания от ЕС, което би смекчило краткосрочния негативен ефект и сътресенията за британската икономика. Засега обаче източниците на информацията за идеята на Гоув са категорични, че тя още не е станала официална правителствена политика.

 

 

Новини Лондон

 

Биткойн може да претърпи безпрецедентен пробив при Brexit без сделка

През първата половина на 2019 г. Биткойн отчете значителен възходящ импулс.

Криптовалутата постави значително разстояние между своите минимуми за 2019 г. от около 3,400 долара, като имаме предвид годишния максимум от 13,800 долара.

Това възходящо движение се забави, след като Биткойн бе отхвърлен на $ 13,800, но един човек отбелязва, че Brexit без сделка може да доведе до промяна на възгледите.

Той твърди, че това поставя BTC в центъра на глобалната политика и води до това, което той определя като “безпрецедентен пробив”.

Глобалните икономически и политически сътресения отдавна се споменават като потенциален бичи катализатор за Биткойн, тъй като много инвеститори и анализатори смятат, че криптовалутата е запас от стойност, подобно на златото и сребро.

Едно събитие, което целият свят внимателно наблюдава, е Brexit, който раздели Великобритания и създаде значителни политически сътресения в рамките на страната.

Никълъс Грегъри, изпълнителен директор на блокчейн фирмата CommerceBlock, наскоро каза пред The ​​Independent, че вярва, че Brexit без сделка може да бъде биче събитие за Биткойн, тъй като може да доведе до приток на нови инвеститори в цифровото злато.

Биткойн преоткри своя моджо тази година с множество мини скокове, но безрезултатният Brexit може да доведе до мащабен и безпрецедентен пробив.

Докато обсъждаше защо смята, че това е така, Грегъри обясни, че политическите сътресения създават криза на идентичността на световната икономическа система, която може да доведе до промяна, която ще е в полза на Биткойн повече отколкото на фиатните валути.

Излизането от ЕС без сделка не само ще създаде смут и нестабилност в две основни фиатни валути, но и ще предизвика криза на идентичността на глобалната система, тъй като непредвидимите разходи и уязвимостта на основните глобални фиатни валути ще са оголени.

Някои анализатори бързо отбелязват, че Биткойн не е показал достатъчно корелация с активи като златото, за да бъде считан за актив сигурно убежище, но е ясно, че ценовото му действие е напълно некорелирано с традиционните пазари, което може просто да се дължи до относителната незрялост на зараждащия се пазар.

 

 

Cryptodnes. bg

 

Станете почитател на Класа