САЩ арестуваха 680 имигранти в няколко предприятия за преработка на храни в Мисисипи

Полицията арестува 680 имигранти в седем предприятия за преработка на храни, разположени на различни места в близост до Джаксън (Мисисипи, САЩ), в една от най-големите операции през последното десетилетие, съобщава АП.


Според американската агенция, в операцията са участвали общо 600 агенти, които са обградили няколко завода на различни компании, за да не позволят на работниците да избягат. Работната сила в тази област се състои главно от имигранти с латиноамерикански произход.


Властите поискали документ за самоличност от работниците и са позволили тези, които имат документи, да напуснат помещенията. След това те придружили задържаните до няколко автобуса, докато членовете на семействата им се сбогуват с тях. "Имаше тъжни ситуации там", каза един от служителите, който не бе арестуван.


През юни президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да депортира „милиони" имигранти без документи, твърдейки, че центровете за задържане са надхвърлили капацитета си, поради броя на задържаните на американската граница с Мексико, които са поискали убежище.


Тръмп заплаши, че ще извърши мащабни генерални набези на работните места, въпреки че досега настоящата администрация беше съсредоточена върху имигрантите, чакащи заповеди за депортиране.

Станете почитател на Класа