Намерена на тавана класическа видео игра Nintendo на 30 години, ще донесе 10 000 долара

Стара видеоигра Nintendo, открита случайно на тавана на къща в град Рено (Невада, САЩ), може да бъде продадена за 10 000 долара, съобщават местните медии.


Играта се нарича "Kid Icarus", тя бе пусната в САЩ. през 1987 г. и се смята за култова класика. Американецът Скот Амос я намери в кутия с някои неща от детството си, които майка му го помоли да изнесе от дома й. Касетата е в оптимално състояние и напълно запечатана в оригиналния си целофан. Тя никога не е била отваряна и бе намерена с фактура за покупката за $ 38,45.


Въпреки че Амос не си спомня да я е купил, по датата на покупката - 8 декември 1988 г. - той смята, че това може да е бил коледен подарък. След откритието мъжът смятал, че няма да струва повече от няколко долара, но експерт го уверил, че държи истинско бижу в ръцете си.


Според аукционната къща Heritage Auctions, „това заглавие е едно от най-трудните за намиране неотваряно", от системата за развлечения Nintendo (популярна като NES). Директорът на секцията за видеоигри на фирмата, смята, че е почти "исторически" факт да се намери запечатано копие в толкова добро състояние. Онлайн наддаването започна в четвъртък и ще приключи в събота, 3 август.

Станете почитател на Класа