Роналдо отказва да играе в Южна Корея и феновете съдят организаторите

Футболните фенове в Южна Корея подадоха иск срещу организатора на събития The Fasta Inc. заради рекламата, че Кристиано Роналдо ще излезе на терена по време на приятелски мач, който Ювентус игра в Сеул, но в крайна сметка това не се случи.


Според Ройтерс, нападателят на "Старата Госпожа" е бил договорен от компанията да играе поне 45 минути срещу южнокорейския отбор K League All Stars на 26 юли. Той обаче не влезе дори за минутка на терена на очакващият го стадион, пълен с фенове, които присъстваха изключително, за да го видят.


„Мнозина купиха билети, само за да го видят", докато The Fasta Inc обяви, че компанията има споразумение с Juventus, което предвижда CR7 да играе поне едно пълно полувреме и да подписва автографи за феновете, обясни Ким.


Делото първоначално иска обезщетение от около 59 долара за билет и 847 долара компенсация за „душевна мъка". Ким се позова и на тази последна концепция: „Обикновено в такива случаи на кандидатите се възстановява цената на билетите, но аз поставям това в специален случай, тъй като компанията чрез фалшива реклама се възползва от фенове на футболната звезда. " Адвокатът добави, че за момента има двама ищци, но каза, че могат да бъдат добавени над 60 000.


Изпълнителният директор на компанията Робин Чанг обясни, че научил, че CR7 няма да играе едва по време на самия мач. Освен това той добави, че докато се играе мачът, той се обърнал към вицепрезидента на Ювентус Павел Недвед, за да се поинтересува за причината Роналдо да не влезе на терена, и той отговорил, че играчът просто „не го иска и няма нищо, което може да се направи за това".

Станете почитател на Класа