Куба обеща да защити социализма, след новите санкции на САЩ

Външният министър на Куба Бруно Родригес Парила заяви, че Хавана няма да се откаже от социализма, въпреки новите санкции, наложени от Вашингтон, публикува министърът на своя профил в Twitter.


"Пред лицето на новата американска агресия, хората на Куба - твърди, героични, достойни - защитават своята революция със сигурност, че империализмът ще бъде победен и победата ще бъде наша", гласи посланието на Родригес Парила. Той подчерта " Куба ще защитава завоеванията на Революцията на цената, която е необходима".


В същия дух кубинският външен министър подчерта в последващо послание, че кубинският народ "ще продължи да води необходимата битка за справедлив международен ред, който е незаменим и неизбежен ".


САЩ добавиха пет имена, свързани с военните и разузнавателните служби на Куба, включително авиолиниите Aerogaviota, към списъка си със санкции. От своя страна съветникът по националната сигурност на САЩ Джон Болтън заяви, че Белият дом ще ограничи несемейния туризъм до Куба, за да намали "забуления туризъм", който осигурява средства за сектора за сигурност на острова.


Същия ден правителството на САЩ обяви, че от 2 май ще отмени спирането на дял III от Закона Хелмс-Бъртън, който позволява да се подават искове пред американските съдилища за имоти, които са били конфискувани след възхода на Фидел Кастро през 1959 г.

Станете почитател на Класа