В памет на Фидел Кастро

Папа Бенедикт XVI приключи посещението си в Куба, а на церемонията по сбогуване си снощи на летището в Хавана, в присъствието на президента Раул Кастро призова за изграждането на „едно общество, в което всички ще са   творци на своето бъдеще“ и осъди   ембаргото на САЩ срещу Куба, наложено преди повече от 50 години, заявявайки, че такива „рестриктивни икономически мерки, наложени отвън,  са само несправедлива тежест върху хората на една страна.“

 

https://static.dir.bg/uploads/images/2012/03/28/1449132/384x216.jpg?_=1531319156

 

Въпреки това, най-голямотo внимание по време на тридневното посещение на папата в Куба, бе насочено към бащата на кубинската революция Фидел Кастро.

– Обменени бяха мнения в задушевна  атмосфера, – каза представителят на папата за пресата  Федерико Ломбарди за срещата на  84-годишният Бенедикт и 85-годишният Кастро.

Кастро пристигна при силни мерки за сигурност в зелен  Mercedes SUV и при посрещане на папа го попита каква всъщност е неговата работа.

Свети  отче,   какво  всъщност вие работите? – попита Фидел Кастро своя събеседник.

Бенедикт XVI запозна с Кастро със своите пасторални пътувания и заяви, че е щастлив защото е в Куба.

Кастро носеше тъмно яке и  фланелка Рийбок и шал, въпреки жегата, а на папата каза, че цялото му посещение е гледал по телевизията. Две от децата му бяха представени на Светия отец.

 

 

 

Станете почитател на Класа