Най-интересните събития в крипто от 10ти до 17-ти февруари

Изминалата седмица беше особено интересна за блокчейн и крипто. Индустрията демонстрира обещаващи признаци на узряване. Нека разгледаме някои от по-вълнуващите новини.

SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

Според неотдавнашен доклад, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) задейства планове за започване на проследяване и наблюдение на блокчейн транзакциите. Бе разкрито, че американският върховен финансов надзорник анализира тези транзакции.

 

http://idg.bg/test/cio/2018/4/25/9453-1*3hyWN8UhcrL7P0Opbu7IQg.jpeg

 

В доклада се знае, че SEC се опитва активно да търси доставчик, който да помогне при определянето и мониторинга на риска, свързан с транзакциите s виртуални валути.

Coinsquare придоби платежната мрежа StellarX

Канадският крипто обмен Coinsquare придоби StellarX, децентрализирана платежна мрежа, базирана на Stellar (XLM).

Това гласи прессъобщение, публикувано на 14-ти февруари. Според него базираната в Бермуда StellarX ще бъде изцяло притежавано дъщерно дружество на Coinsquare и ще търси регулаторно одобрение за експлоатация и разширяване на услугите си в съответствие с изискванията на Coinsquare.

J.P. Morgan пуска първата криптовалута, подкрепена от банките в САЩ

Първата криптовалута, създадена от голяма банка в САЩ, е тук – и идва от J.P. Morgan Chase.

Кредиторът мести над 6 трилиона долара по цял свят всеки ден за големи корпорации, правещи плащания на едро.

В пробите, които ще започнат след няколко месеца, една малка част от този обем ще преминава през “JPM Coin”. Това е токен, създаден от инженерите в базираната в Ню Йорк банка, за незабавно уреждане на плащания между клиенти.

Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси

Борсовият оператор Nasdaq добавя индекси за Биткойн и Етериум в своята глобална услуга за данни, по-късно този месец.

Компанията обяви в понеделник, че си партнира с новозеландската изследователска компания Brave New Coin, за да предложи информация за двата нови индекса от 25-ти февруари.

Santander навлизат в блокчейн сделка с IBM за $700 милиона

Една от най-големите европейски банки, Banco Santander и технологичният гигант IBM обявиха споразумение за ускоряване на развитието на технологиите на банката, като например блокчейн. Новината беше обявена в прессъобщение, публикувано на 13 февруари.

Според съобщенията, петгодишното глобално споразумение за технологии има за цел да подобри услугите на финансовата институция, използвайки нововъзникващи технологии – като блокчейн, изкуствен интелект и големи данни – предоставени от IBM.

Броят на местата, приемащи Биткойн, е нараснал с над 702% от декември 2013 г.

Според ресурса за наблюдение на приемането на криптовалути CoinMap, броят на местата, които приемат BTC по целия свят е нараснал с над 702% от декември 2013 г.

Областите с най-драматичен скок, са тези, които демонстрираха силен интерес към употребата на Биткойн и преди повече от пет години.

Хестър Пиърс от SEC потвърди, че насоките за крипто токени са на път

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) планира да изясни кога законите за ценните книжа могат да се прилагат за продажбите на крипто токени.

По време на реч в правната катедра на Университета в Мисури, Хестър Пиърс, един от комисарите на SEC, заяви, че служителите на агенцията работят по “допълнителни насоки”.

Люксембург прие законопроект за регулацията на блокчейн

Люксембургските законодатели приеха закон 7363, разрешаващ използването на блокчейн технологията във финансовите услуги, според официално съобщение, публикувано от парламента на страната, на 14 февруари.

Новият закон има за цел да осигури на участниците на финансовите пазари, по-голяма прозрачност и правна сигурност по отношение на обращението на ценни книжа чрез блокчейн.

CEO на Twitter каза, че lightning network ще е в апликацията на Square

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси потвърди, че светкавичната мрежа на Биткойн ще бъде включена в платежния портфейл и приложението, изградено от другата му компания – Square.

По време на подкаста на Стефан Ливера на 11-ти февруари, Дорси се присъедини към изпълнителния директор на Lightning Labs Елизабет Старк в дискусия за идеалите на мрежата и личната му вяра в протокола.

 

1aasaa1

 

Станете почитател на Класа