Захарова се развесели от поведението на Макфол по време на речта на Лавров в Мюнхен

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова разказа за вниманието, с което бившият американски посланик в Москва Майкъл Макфол е изслушал речта на ръководителя на външното министерство Сергей Лавров по време на кръгла маса на Мюнхенската конференция за сигурност.

Според официалния представител на руското външно министерство Макфол е изслушал речта на Сергей Лавров „много внимателно”.

 

 

„Както се казва, по-добре е късно, отколкото никога”, пише Захарова на своята страница във „Фейсбук”.

В събота руският външен министър в Мюнхен се срещна с представители на бизнес средите на Русия и Германия, на която присъства и германският външен министър Хайко Маас.

Освен това Лавров проведе срещи с молдовския президент Игор Додон, ръководителя на фракцията на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер, външния министър на Судан Мохамед Ахмед ал-Дирдири, на Монголия Дамдин Цогтбаатор и на Того Робърт Дуси.

Също в събота Лавров се срещна с японския външен министър Таро Коно и с члена на политическото бюро на ЦК КПК и член на Държавния съвет на Китайската народна република Янг Цзечи.

По-рано ръководителят на руската дипломация проведе разговори с колегите си от Сърбия и Армения, Александър Вучич и Зохраб Мнацаканян.

Лавров се срещна и с белгийския външен министър Дидие Рейндерс, на Южна Корея Кан Хва, на Хърватия Мария Пейчинович-Бурич, на Холандия Стеф Блок, с ръководителя на европейската дипломация Федерика Могерини, с генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг, със специален представител на Генералния секретар на САЩ за Либия Хасан Саламе с германския си колега Хайко Маас.

 

Превод: В.Сергеев

 

 

1aasaa1

Станете почитател на Класа