Направи си ДНК тест в търсене на биологичния си баща, а откри три дъщери

Адвокат Тед Ууд от Сакраменто, Калифорния (САЩ), се записал в онлайн проекта за генетична генеалогия Ancestry през 2013 г., търсейки своя биологичен баща, но вместо това намерил три дъщери, без да има и най-малката представа за тяхното съществуване, съобщава NBC News.


Според веригата, Ууд, 50-годишен, първо разбрал за биологичната си майка, която е забременяла като ученичка в гимназията и решила да го даде за осиновяване през 90-те години, а биологичният му баща е изчезнал.


Човекът, женен и с три деца, решил да изпрати биологичния си материал в Ancestry за ДНК тест, но не знаел, че в същото време все повече хора, заченати с дарена сперма, се опитват да опознаят биологичните си родители. Ууд, от своя страна, напълно забравил, че преди почти три десетилетия, когато е бил студент, анонимно е дарил сперма, като бърз начин да спечели $ 100.


В резултат на търсенето му, през годините човекът намерил на уебсайта някои далечни роднини и когато през април 2018 г. Ancestry го уведомили за нова връзка в базата данни, той смятал, че това ще е още един далечен братовчед. Но този път посланието било различно: имало съвпадение с една дъщеря, за която дори не знаел, че съществува. Учуден и сигурен, че има грешка, Ууд не отговорил на съобщението.


Ставало дума за Мелиса Даниелс, на 27 години, родом от град Арлингтън, Тексас. Бащата, който е отгледал момичето, умира, когато тя е на 7 години. Когато става на 14 години, тя научила от майка си, че не е загубила биологичния си баща, тъй като е зачената със сперма от донор. След като се питала години наред за своята идентичност, миналата пролет Даниелс се присъединила към Ancestry. Месец по-късно тя получила уведомление, че Ууд почти със сигурност е нейният биологичен баща.


Жената му изпратила съобщение, казвайки, че се надява да не го притеснява, но иска да му благодари за дарението, което е направила преди много години, но не получила отговор. След няколко неуспешни опита, жената най-накрая успяла да общува с Ууд, който от своя страна не знаел как да реагира на неочакваните новини и се нуждаел от време, за да обмисли случващото се.


Първоначално Ууд и Даниелс споделяли само основни биографични подробности, но скоро обменът им станал все по-чест и през декември, след смъртта на майка й, младата жена решила лично да се срещне с единствения „роднина", който й остава.


Двамата се срещнали през януари тази година. Ууд дошъл на срещата със съпругата си Сузана и двете им деца, докато Даниелс се появила с двете си „полу-сестри", с които междувременно се запознала в програмата. Момичетата, на около 20 години, също искали да се срещнат с Ууд, който се оказал и техен биологичен баща.


В същото време, историята на биологичния баща на Уyд, когото първоначално търсел, се оказало по-трагична.

 

Чрез Ancestry, и след като събрал информация от членове на семейството и от полицейското управление в Хюстън, Ууд попаднал на обезпокоителна и неочаквана представа за Линууд Грей.

 

След като изоставил бременната биологична майка на Ууд, Грей отишъл в колеж и се оженил за друга жена, с която по-късно се развел и започнал да се среща с мъж. Една нощ през 1982 г. двамата се сбили и Грей, който по това време бил на 33 години, застрелял партньора си и след това се самоубил.

Станете почитател на Класа