Мадуро започна "най-важните военни учения в историята на Венецуела“

Тази неделя президентът на Венецуела Николас Мадуро стартира военните граждански учения Bicentenario de Angostura 2019 в окръг Миранда.


Маневрите, които президентът счита за "най-важните в историята на страната", са част от честването на 200-годишнината от Конгреса на Ангостура, родил първата конституция на страната, се провеждат между 10 и 15 февруари.


"Ще продължим да инвестираме достатъчно, за да може Венецуела да разполага с цялата си система за противовъздушна и противоракетна отбрана. От ракетите Игла до милицията и войниците, до най-модерните ракети в света, Венецуела ще я има, защото Венецуела иска мир. Ние имаме право на мир, за да развиваме нашата страна, "каза Мадуро.


"Това са най-важните военни учения в историята, защото ние раздвижваме хиляди мъже и жени и проверяваме цялата отбранителна система на страната ни", добави той.


Когато положи клетва като президент на републиката на 10 януари, Мадуро подчерта, че по време на новия си президентски мандат (2019-2025 г.) ще обърне особено внимание на консолидирането на венецуелските военни възможности.


Ученията съвпадат с острата политическа криза, която страната преживява от самопровъзгласяването на Хуан Гуайдо като временен президент, което раздели света на тези, които защитават легитимността на правителството на Мадуро и онези, които признават лидера на опозицията.

Станете почитател на Класа