Предупреждават за 5G мрежите : "Това е глобална катастрофа"

Въвеждането на 5G мрежи за предаване на данни е "огромен експеримент със здравето, който би могъл да доведе до глобална катастрофа", казва Артър Робърт Фърстенберг, един от водещите активисти срещу електромагнитното излъчване.

 

Фърстенберг твърди, че такива широколентови мрежи могат да причинят рак при хората и животните и да влошат симптомите на електромагнитна свръхчувствителност.


Активистът промотира петиция към Световната здравна организация, ООН и Европейския съюз, да "поставят спешна спирачка за развитието на мрежите 5G". Документът вече е събрал повече от 40 000 подписа.


"Разгръщането на 5G е експеримент с човечеството и околната среда, който през призмата на международното право може да се определи като престъпление срещу човечеството", се казва в петицията.


"Това може да се превърне в глобална катастрофа. Когато първите спътници за мобилни комуникации бяха пуснати в края на 90-те години на ХХ век, първия ден хората, които бяха чувствителни към тези неща, сериозно се разболяха. Смъртността се увеличи от 5% на 10%. в САЩ и имаше съобщения, че птиците не летят "каза Фърстенберг пред The Daily Star.


Той също така твърди, че в райони на света, където вече са започнали разполагането на 5G антени, местното население, насекомите и други диви животни, вече са болни. Електромагнитната свръхчувствителност включва симптоми като замаяност, гадене, амнезия, безсъние, тремор, сърдечна аритмия, остра и хронична болка, наред с други симптоми.


Подобно на мобилните телефони през 90-те години на миналия век, 5G мрежите изпитват силна опозиция от широката общественост, откакто бяха обявени.


Миналата година, Общинският съвет на Мил Вали в Калифорния гласува за блокиране на разполагането на 5G кули и междинни мобилни възли за достъп в жилищни райони, твърдейки за „сериозни неблагоприятни въздействия върху здравето и околната среда, причинени от микровълновата радиация, излъчвана от кулите 4G и 5G".


Центърът за контрол и превенция на заболяванията обаче казва, че "няма твърди научни доказателства, които да дадат окончателен отговор на този въпрос и са необходими повече изследвания, преди да се знае дали използването на мобилните телефони оказва въздействие върху здравето. "

 

Около 215 учени от 40 държави са подписали призив с искане за международна защита срещу излагане на нейонизиращи електромагнитни полета, чиито ефекти включват, между другото, "повишен риск от рак, клетъчен стрес, повишени вредни свободни радикали, генетични увреждания, структурни промени и функционална репродуктивна система, дефицити в ученето и паметта, неврологични нарушения и отрицателни въздействия върху общото благосъстояние ".

Станете почитател на Класа