Най-абсурдните закони в света

  • Да наречеш детето си Ленин в Испания, да се преструваш, че родители ти са милионери във Вашингтон или жена да яде шоколад в обществения транспорт в Обединеното кралство - това са някои ситуации, които биха могли да ви докарат проблеми със закона.

    През последните дни, Саудитска Арабия забрани играта шах като антирелигиозен, а президентът на Танзания забрани миниполи на жените в страната си , защото това насърчавало разпространението на ХИВ. Макар че тези мерки могат да звучат нелепо, те не са единствените, списъкът на необичайни закони в различните страни е богат, макар и да изглежда много неправдоподобен.

    В Англия закон забранява да се умира в Парламента, защото тогава кралското семейство ще бъде принудено да погребе починалия с почести на короната. Междувременно в Йорк, исторически град-крепост е законно да се убие шотландец, ако се направи с лък и стрела,.

    Съединените щати също изненадват със своята законотворческа дейност: в щата Флорида на жените е забранено да скачат с парашут в неделя, а ако по някаква причина решите да закупите слон като домашен любимец и го оставите вързан на улицата, ще трябва да платите такса "паркиране", като за кола. От друга страна, в Оклахома не можете да отворите бутилка сода без надзора на инженер, а в Ню Джърси не е позволено да се сърба супата.

    Още любопитни закони - в щата Тенеси е строго забранено да се шофира и едновременно да се спи. Освен това, в Охайо на жените е забранено да използват фрак и лачени обувки, защото бельото им може да се види в отражението. В Аляска, е законно да се стреля по мечка, но не и да я събудиш, за да я снимаш.

    Не по-малко абсурдно е във Франция, считана от мнозина за романтичен рай: двойки, които се целуват на влаковите гари, трябва да бъдат наказвани. По исторически причинии е забранено да се нарича прасе "Наполеон".

В Израел, е забранено в събота да си бъркаш в носа, а ако в Сингапур, изплюеш дъвка, те очаква тежка глоба. В Дания е забранено да се стартира колата, ако има някой под нея.

Станете почитател на Класа