Най-добрата страна в света за жените

  • Изследване на американската компания US News & World Report е определило най-добрата страна за живеене за жени след събиране на мненията на 7000 жени на базата на пет характеристики, включително равенството между половете, равенство на доходите, сигурност и прогрес.

    Резултатите показват, че въпреки студените и дълги зими, със залези преди 16 часа, датските жени все още са обект на завист от света. Заедно с техните системи на здравеопазване и почти безплатно образование, страната също така насърчава равенството между половете и предвижда система за грижи за децата, свързана с доходите и политиката за родителски отпуск, която е сред най-гъвкавите в Европейския съюз. Дания също бе класирана от US News World Report като втората най-добра страна за възпитаване на децата.

    В доклада се отбелязва също, че на датските пенсионерки са най-доволни в Европа, според проучване на Евростат.

    Втора в списъка е Швеция, която има най-много "прогресивни нагласи към равнопоставеността на половете". Канада, която завърши на второ място в общия списък на най-добрите страни за живеене в света, е обявена като трета най-добра за жените. Холандия е на четвърто място, следвана от Австралия, Нова Зеландия, Германия, Великобритания, Люксембург и Австрия

Станете почитател на Класа