Краят на Wi-Fi? Apple тества революционна технология за светлинен интернет

  • Един разработчик на софтуер за IOS 9.1 намери функция на iPhone 7 която може да направи революция в света на мобилни телефони. Потребителят @kyoufujibaya чрез туит разкри снимка, която показва, че компанията Apple тества иновативна Li-Fi технология, интернет връзка чрез видима светлина, която е 100 пъти по-бърза от Wi-Fi.

    В изображението се вижда код на софтуер iOS 9.1, с подчертана частта, която казва "капацитет на Li-Fi". Описанието, придружаващо снимката казва: " Li-Fi неминуемо се тества и може да се появи в следващия iPhone 7.

    Ако Apple наистина тества революционната технология за iPhone 7, телефонът ще може да използва светлината за предаване на данни, вместо връзката Wi-Fi. Експерти твърдят, че това ще увеличи пропускателната способност (скоростта, с която се предават данни към устройството) 100 пъти, което ще доведе до сваляне на филми (18 1.5GB всеки) за секунда, твърди "The Huffington Post".

    Li-Fi технологията, е изобретена през 2011 г. от група от учени от Университета на Единбург (Великобритания), водена от Харалд Хаас.

Станете почитател на Класа