Тръмп: "Ще принудим Apple да правят проклетите си устройства в САЩ"

  • Кандидатът на Републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако влезе в Белия дом ще принуди най-стойностната компания в света, Apple, да произвежда своите продукти в страната, съобщава списание Forbes.

    "Ние ще принудим Apple да правят своите проклети компютри и устройства в тази страна, вместо в други страни", каза Тръмп по време на церемония в Университета на Вирджиния.

    Според кандидата- милиардер, технологичният гигант, съоснован от покойния Стив Джобс, не прави достатъчно усилия за създаване на работни места в САЩ. Въпреки това, Тръмп не обясни как ще принуди най-ценната компания в света да се откаже от гъвкавите фискална и трудови условия в други страни, за да се установят техните фабрики на американска земя.

  • През 2011 г. Барак Обама и Джобс говориха по тази тема. "Защо да не оставим тези работни места у дома?" попита президентът тогавашния главен изпълнителен директор на Apple, който каза: "Тези работни места никога няма да се върнат".

    Според вестник The New York Times, компанията от Купертино отхвърля тази възможност не само по икономически причини, но и заради "мащаба на задграничните си фабрики, както и защото гъвкавостта, старанието и индустриалните умения, които чуждестранните работници имат, надминават американските им колеги. "

Станете почитател на Класа