Увеличават се екстремистките милиции, които се стремят да свалят правителството на САЩ

  • Националният парк Malheur в Орегон, се изпълни преди две седмици с въоръжена милиция от групата Граждани за Конституционна свобода, които изискват от правителството на САЩ да отстъпи управлението на земите в Средния Запад, припомня El Confidencial.В страната има много други, които възприемат правителството като "тирания, която ни мачка със закони и данъци".

  • Между 2008 г. и 2012 г. броят на антиправителствените групи, традиционно свързвани с крайната десница, скочи от 42 на 334, тоест нарастна осемкратно. Дарил Джонсън, анализатор в Министерството на вътрешната сигурност, цитиран от El Confidencial, посочва основните две причини: икономическият спад и избирането на първия чернокож президент в страната.

    "Традиционно, милициите, свързвани с крайната десница, оспорват гражданството на Обама и тези групи помогнаха за оформянето на бяло недоволство", казва Райън Ленц, експерт по милиции и "групи на омраза".

    150-те бойци, които окупираха централата на резервата Malheur National Wildlife Refuge, обвиняват федералното правителство в некомпетентност в местните дела и настояват властите да освободят земите за местно управление. След окупиране на резервата, активистите призоваха американските патриоти да се надигнат на оръжие.

    В този смисъл, Ленц смята, че властите не реагират по подходящ начин за разрешаване на местните проблеми. "Страхът продължава да доминира стратегията на федералното правителство, Но да не се прави нищо не е решение", казва той.

Станете почитател на Класа