Съветите на един от най-богатите хора в света

  • Уебсайтът gcshelp.org публикува някои от съветите, които предлага на предприемачите китайският милиардер и филантроп Джак Ма, основал Alibaba, гигантът на онлайн търговията.
  • Минали грешки "През 2001 г. направих грешка като казах на моите служители, с които основах компанията, че трябва да намеря други външни специалисти за ръководни позиции. С течение на годините, вече нито един от наетите не работи за мен, а тези, в които се съмнявах перфектно изпълняват тези задачи. "

    Какво отличава лидера. "Ръководителят трябва да предвижда развитието на компанията много години напред . Лидерът трябва да има силен характер и постоянство, за да изтърпи всичко, включително ударите на съдбата и неизбежните провали."
  • Политика и пари. "Рядко политиката и парите са в едни и същи ръце. Ако влезете в политиката, забравете за вашия бизнес, както и обратното. Когато парите се сблъскат с политиката ще има експлозия."
  • Конкурентоспособност."Само глупаците са агресивни спрямо конкурентите. Ако третирате всички наоколо като врагове, ще имате врагове. Конкурентоспособността е като шаха -ако загубите, винаги можете да изиграете друга партия. "

    Съвети за водене на преговори
    - "Истинските възможности са там, където никой не вижда."
    - "Опитайте се да научите своите служители да работят с радост."
    - "Първи са клиентите, втори - персоналът; трети - акционерите".
    - "Започнете да се адаптирате към новите условия преди другите."
    - "Забравете парите и как ще ги спечелите".
    - "Вместо да измисляте малки трикове, правете дългосрочни планове за стабилност"
  • Какво да не правим. "Да бъдеш сноб е най-лошото качество за един предприемач, както и да не оцениш ситуацията правилно, или да не си в състояние да гледаш напред. Ако не знаете всичко за вашите конкуренти или ги подценявате, със сигурност ще загубите. "

Станете почитател на Класа