Перу: Китайски кораб болница осигурява безплатна медицинска помощ

Китай стартира 3 месечна хуманитарна мисия и първата дестинация е Перу. Китайският кораб-болницата Peace Ark е закотвен в пристанището на Лима, за да осигури безплатна медицинска помощ на нуждаещите се. Сред целите на кампанията, наречена "Мисия хармонична 2015", също са включени Малайзия, Мексико, Барбадос и Гранада.

Перуанският министър на здравеопазването Анибал Веласкес каза, че китайското правителство "прави подарък за перуанските хора с най-ценния дар - здравето." Той добави, че перуанците са "много благодарни за работата, която лекарите извършват всеки ден, за техните знания и приятелство." Отделно от медицината, китайската мисия има и културни дейности, посещения на старчески домове и домове за сираци, според портала Peru.com.

Корабът е оборудван с най-новите технологии, включително кабини за ядрено-магнитен резонанс. Освен това, в програмата участват повече от 50 лекари от различни области. Също така на борда има осем операционни зали и 400 легла за пациенти. Както е посочено от Министерството на здравеопазването на Перу, повече от 2000 души, ще се лекуват в техните съоръжения.

Станете почитател на Класа