Ротшилд "на помощ" на HSBC

Известната британска банка HSBC е назначила представител на семейство Ротшилд да контролира преструктурирането на финансовата организация, съобщава вестник Financial Times, позовавайки се на анонимни източници. Според вестника, за да реорганизира дейността на HSBC също била наета одиторската фирма KPMG. Самата институция, междувременно, все още не коментира публикацията на Financial Times.
HSBC съкрати 50,000 работни места и продава бизнеса си в Турция и Бразилия "Светът се е променил и ние трябва да се променим с него"
Управлението на HSBC е решило да се преразгледа структурата на компанията, след критиките, свързани с работата на офисите й в Швейцария. Според разследване от Международния консорциум на разследващите журналисти, публикувано в началото на 2015 г., някои клиенти на HSBC избегнали данъци, са замесени в случаи на пране на пари и търговия с оръжия и забранени вещества. В допълнение, според медиите, включително главният изпълнителен дирактор на HSBC Стюарт Гъливер имал тайни сметки в швейцарския клон на банка.
Припомня се също така, че през юни тази година, банката се съгласи с швейцарските власти за уреждане на претенции към местния клон на HSBC, глобен с рекордните $ 40 милиона. Банката направи публично извинение за лошото качество на финансовия контрол.

Станете почитател на Класа