Първите изпитания на най-новите корабни изтребители МиГ-29

Първите изпитателни полети на най-новия корабен изтребител МиГ-29 вече са факт. Зрителите на тв канал "Звезда" успяха да видят уникалните кадри не само от изпитателните полети, но и от цеха, където е монтиран всеки детайл от мощната авиомашина. Военните специалисти показаха как МиГ-29п може да бъде поставен на крило не само на пистата, но и на палубата на самолетоносача. Зад щурвала по време на изпитателните полети е истински въздушен ас - летецът Алексей Бокунов. Кавалерът на Ордена за мъжество има зад себе си няколко десетилетия, отдадени на служба в бойната авиация на Русия.

За цялата си кариера Алексей Бокунов е разработил 12 типа самолети, а възможностите на новия МиГ-29К летецът оценява като изключително високи.

МиГ-29 е многоцелеви изтребител четвърто поколение, един от най-добрите в своя клас реактивни изтребители.

Самолетът е създаден, за да бъде завоювано превъзходство във въздуха в зоната на бойни действия и на неголеми отдалечени от фронта позиции за борба с авиацията на противника, прикриване на войските и тиловите обекти от удари по въздух, противодействия на въздушното разузнаване на противника през деня и нощта - при обикновени и усложнени метеорологични условия.

Освен унищожаването на въздушни цели на средни и малки дистанции, в това число на сушата, той може да поразява подвижни и неподвижни наземни и морски цели.

Превод: БЛИЦ

Станете почитател на Класа