Спецназ, руски военен елит

По повод честването на 65-годишнината на руския Спецназ - специалните сили, руското министерство на отбраната пусна видео, което събира моменти от трудното обучение на тези войници. Спецназ са отряди войници за специални операции в различни министерства на страната.

"В най-сложните и необичайни ситуации, войниците от Спецназ демонстрират най-високо ниво на готовност, персонална сила и смелост за решаване на критични ситуации", подчертава министерството.

През 30-те години на миналия век в Съветския съюз се създават въздушно-преносими единици, което предизвиква смут между чуждестранните наблюдатели по време на мащабни военни учения през 1936 г.

В рамките на тези войски, чиито истински бум е през 50-те години, са и специалните отряди, батальони за "нападение" или въздушни специални сили. Те са подложени на по-сложна формация и могат да изпълняват както кацане с парашут, така и приземяване по въжета от хеликоптери, наред с други специални умения. Тяхната основна мисия е да кацнат първи и "да почистят" терена, за да се даде възможност на разполагането на въздушно-преносимите войски.

Станете почитател на Класа