Свободната сирийска армия предлага на Русия разговори за кризата в Сирия

Представители на бунтовническата Свободна сирийска армия са изпратили предложение до Русия за разговори в Кайро, Египет, по сирийската криза, каза един от основателите на тази организация.

"Свободната сирийска армия е готова за диалог с Русия. Ние трябва да организираме нова среща за да представим нашата позиция и да обсъдим нашите колективни действия", каза Фахад Ал-Масри, координатор на Фронта за национално спасение.

"Ние предложихме да се проведе срещата в Кайро, Египет, но все още не сме получили отговор. Не сме предложили дата, но ние обявихме нашата готовност за среща. Мисля, че е в интерес на Русия да се проведе тази среща, веднага след като стане възможно ", каза говорителят на бунтовниците.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви тази седмица, "ние никога не сме спирали да работим със сирийското правителство и опозицията. Вероятно ние сме единствената страна, която поддържа контакти с всички политически сили".

"Не само искаме да се вземат предвид интересите и на Асад и на опозицията. Искаме да се вземат под внимание интересите на Сирия", подчерта Лавров.

Станете почитател на Класа