Facebook разкрива бъдещата"добре платена" работа и стартира уебсайт за обучение

Социалната мрежа Facebook стартира проекта Tech Prep за насърчаване на обучението по компютърни науки, тъй като работата в тази индустрия в близко бъдеще ще бъде "високо търсена и добре платена".
Проектът Tech Prep, подкрепен от консултантската фирма McKinsey & Company, има за цел да обясни на тези, които се интересуват от компютърно програмиране, как да превърнат хобито си в кариера. Сайтът, който има версии на английски и испански език, съдържа "колекция от забавна и интересна информация, както и ресурси и видеоклипове, съобразени с различни възрасти и нива на опит."

Целта е да се стимулира интерес към програмирането и да се мотивират хората да направят кариера в тази област, тъй като ттази работа е "по-високо търсена и добре платена." Според изчисленията на Facebook, през 2020 г., само в САЩ ще има един милион работни места в програмирането. От друга страна, средната начална заплата на програмист е $ 62 000 годишно, което е над средното ниво на доходите на домакинствата.

Разработчиците на Tech Prep се надяват техният проект ще бъде полезен в САЩ, особено за черните и латиноамериканските общности, които се интересуват от компютър въпреки своето "слабо представяне" в този сектор. Освен това, сайтът ще помогне на родителите, които не знаят как да стимулират децата си да започнат проучвания в тази сфера.

Станете почитател на Класа