Изтеклите имейли на шефа на ЦРУ разкриват документи за Иран и изтезанията

WikiLeaks разкри съдържанието на електронните съобщения на Джон Бренън, директор на Централно разузнавателно САЩ (CIA).
Организацията WikiLeaks е започнала да разкрива документите, получени от една от акаунтите на неправителствения имейл на шеф на ЦРУ Джон Бренън. Бренън използва този акаунт понякога за няколко проекта, свързани с разузнавателните доклади.
Организацията е публикувала писмо на заместник-председателя на Сенатската комисия по разузнаването, Кристофър Бонд, изпратено през 2008 г. до членове на комисията с предложение за начина на водене на бъдещи методи на разпит ", които да са"законни ". Според предложението, вместо да се описват всички разрешени методи, всеки разпит трябва да се счита, че не е забранен от полевото ръководството на армията.
Също така, WikiLeaks е публикувал проекта за наредба по закона за ограничения върху техниките за разпит от 2008 г., в който се показва списък на забранени методи на разпит, посочени в предходния документ и може да се счита за пряко изпълнение на препоръката на Бонд, според портала.
В допълнение, има документ от 2007 г. с препоръки к ъм следващия президент на "как да играе с фигурите в САЩ-Иранския шах". В документа, се подчертава необходимостта да се преговаря с Техеран и Бренън критикува Ислямската република за нейнат подкрепа на терористите, но хвали усилията на иранските дипломати в преговорите с пост-талибански Афганистан.
WikiLeaks пусна и документ, разкриващ детайлно социалната графика на директора на ЦРУ, който съдържа редица подробности от неправителствения характер за неговата професионална и военна кариера, съобщава порталът.

Станете почитател на Класа