Арестуваха братовчед на "El Chapo" и 5 души, които организирали бягството му

Генералната прокурорка на Мексико обяви залавянето на шест лица, помогнали на Хоакин "Ел Chapo" Гусман да избяга от федералния затвор с максимална сигурност Highlands на 11 юли.
Тя съобщи, че сред арестуваните е основен организатор на бягството и един от пилотите, също братовчедът на "El Chapo", който ръководил изграждането на тунела, през който трафикантът на наркотици е избягал и трима други, които планирали, организирали и материализирали бягството, съобщи "'La Crónica de Hoy".

Длъжностното лице също така потвърди, че след напускането на тунела по земя "El Chapo", се прехвърлил в град Сан Хуан дел Рио в щата Керетаро, откъдето той е излетял с неговите помощници на два самолета.
"Гусман избяга от затвора, но нито той, нито онези, които му помогнаха ще избягат от правосъдието ", заяви главната прокурорка Гомес Гонсалес.

Прокурорката каза, че всички агенции за сигурност на правителството продължават да работят за ареста на Хоакин "Ел Chapo" Гузман и други предполагаеми извършители на това престъпление.

Станете почитател на Класа