Гонитбата на 'El CHAPO "оставя следи по автомобили и къщи

Изгорени и надупчени с куршуми коли, простреляни къщи и изоставено село са някои от последствията от мега-операцията на Военноморските сили на територията на община Tamazula, където военните сили се опитаха да затегнат примката около Хоакин "Ел Chapo" Гузман.
Гусман превърна в бойно поле граничния район между щатите Синалоа и Дуранго. Известен като Златния триъгълник, образуван от мексиканските щати на Чихуахуа, Дуранго и Синалоа, той е най-големият производител на марихуана и мак, ключова суровина за хероина.

Един от жителите разказа пред вестник Noroeste Tamazula, че къщата му е била ударена от стрелба от въздуха. "Стреляха от хеликоптери. Дъщеря ми се уплаши и избяга", каза той. Франсиска Кинтеро, друга местна жителка, също се укрила с трите си деца под леглото, когато "градушката от куршуми" продължила почти час.

Свидетелствата на изселените хора в района между щатите Синалоа и Дуранго доказват, че регионът е бил истинско бойно поле, в което често се чували силни детонации и преминаването на самолети и хеликоптери.

Станете почитател на Класа