Колко бойци на ислямската държава остават в Сирия?

Сегашният брой на джихадисти в редиците на терористичната групировка Ислямска държава в Сирия, възлиза на около 50 000 души, съобщи генерал-полковник Андрей Картаполов, който оглавява основното оперативно управление на руския Генерален щаб.

"Според нашите оценки,те са между 30 000 и 80 000. Както винаги, истината е по средата, така че ние се фокусираме върху цифрата между 40 000 и 50000 бойци", заяви висшият военен в интервю.

Според Картаполов, терористите на ИД в Сирия напускат позициите си и се крият в джамии и болници, преструвайки се на цивилни граждани. "Терористите напускат позициите си и се насочват навътре в региона, за да се скрият в отдалечени пещери и разкопки в скалите", каза той.

"В момента има регистрирани случаи на паника, видяхме случаи на изоставяне на позиции. Това вече означава нещо. Очевиден е успехът на правителствените войски, които сега провеждат офанзива", разкри той. От началото на руската антитерористична операция в Сирия, руските самолети са провели 600 излитания и бомбардирали 380 цели на ислямската държава, предаде Картаполов.

Станете почитател на Класа