САЩ подготвят операция за освобождаване столицата на Ислямска държава

САЩ се подготвят за основна офанзива към столицата на ИД, сирийския град Ракка, в нов съюз със сирийската опозиция.
Офанзивата на Вашингтон в Ракка, трябва да бъде обявена като голяма победа на "освобождение", постигната с помощта на сирийската опозиция.
Основната кюрдска милиция - Единиците за Народна Защите(YPG) обяви създаването на нов съюз, наречен Демократични сили на Сирия, съставен от кюрди, араби, асирийци-християни и други компоненти на обществото в страната, предаде агенция Ройтерс. Информацията е била потвърдена на официалната Facebook страница на Кюрдския демократичен съюз.
"Деликатният етап, през който преминава Сирия и бързото развитие на политическата и военна арена, изисква наличието на единна национална военна сила на всички сирийци", съобщи YPG, добавяйки, че целта е да се изгради демократична държава " в която всички граждани се радват на свобода, справедливост и достойнство. "
По-рано, тези групи са си сътрудничели срещу Ислямска държава, но не официално. YPG, които получават помощ от САЩ, са предприели тази стъпка, след като Пентагонът обяви, че ще съкрати програмата си за обучение на десетки хиляди сирийски бунтовници.

Станете почитател на Класа