Разкриват истинската личност на Христофор Колумб

По история в училище ни учат, че Христофор Колумб е бил първият европеец, достигнал Америка и че е бил генуезки плебей, който е служил на испанската корона. Американската изследователка Мануел Роса твърди, че истинската личност на Колумб е друга и тя я е открила.

Според книгата на Роса "Columbus: The Untold Story", откривателят не е бил прост генуезки тъкач, а син на полски крал в изгнание на остров Мадейра. Освен това е бил шпионин и моряк за Португалия, който имал извънредни научни познания за това време, съобщава CNN Мексико.

Роса, изследовател в медицински център на университета Дюк, Северна Каролина (САЩ), заключава, че истинското име на Колумб е Сегизмундо Енрикес и баща му е бил цар на Полша и Унгария, Ладислао III. Армията на монарха била победена от турците през 1444 г., така че той трябвало да замине в изгнание в Португалия, последната страна по това време, все още бореща се с мюсюлманите.

"Окончателното решение на загадката минава през генетичното сравнение на останките на Колумб и тези на Ладислао, решение което може да промени изцяло паметта на съвременния свят. Но не се заблуждавайте, аз марширувам срещу 500-годишна история," казва Роса.

В допълнение, ученият казва, че има карти и схеми, които показват, че португалците са пристигнали на Американския континент, преди 1492 г. "за да защитят истинската Индия мамейки испанците."

Станете почитател на Класа