Гонят Тръмп от луксозен небостъргач в Панама за подвеждане на собствениците

Собствениците на апартаменти в най-голямата сграда в Централна Америка, построена от Доналд Тръмп, информираха магната и кандидат за президент, че се отказват от услугите, предлагани от неговата компания. За това информира АР, която е провела журналистическо разследване.

След среща, собствениците на апартаментите в 70 етажната кула Panama City Trump Ocean Club, разположена в залива на Панама, са решили да обвинят в лошо управление едно от дружествата на американския магнат. Компанията за управление на етажната собственост била обвинена в липса на прозрачност към собствениците за това, че взела заем без разрешение и за допълнителното заплащане на изпълнителните директори на компанията.

Магнатът отхвърли обвиненията за лошо управление и решението на управителния съвет да се отърве от оператора. Един от адвокатите на Тръмп, Алън Гартън, отговори на обвинанията, наричайки собственици „неблагодарни" и ги обвини в "престъпни намерения".

Синът на кандидата на републиканците, Ерик, заяви че конфликтът се стреми да подкопае репутацията на семейството и техните постижения, а изграждането и управлението на небостъргачите са "достойна за възхищение икона и голямо наследство за Америка."

Според проучването на AP, първоначално собствениците са били доволни от идеята за наемане на престижния оператор да управлява луксозния комплекс от хотели, развлекателни центрове и други обекти. Въпреки това, с течение на времето те открили, че с дребен шрифт в договора се включва отказ от правото да гласуват, за да изберат комунални услуги, право, което се държи изключително от компанията на Тръмп. Сега се опитват да поправят тази грешка.

Станете почитател на Класа