Вице-канцлер на Германия призова за край на "постоянните идеологически нападки" срещу Русия

Зигмар Габриел, вицеканцлер и министър на икономиката и енергетиката на Германия, е поискал по-голямо разбиране към Русия по време на конгреса на Социалдемократическата партия на Германия в Майнц, съобщава Deutsche Welle.

"Това, което не ни трябва, са постоянните идеологически нападки, постоянното търсене на нови източници на конфликт", заяви Зигмар Габриел..

Политикът подчерта, че не може да се разреши конфликта в Сирия без съдействието на Руската федерация, съобщава Deutsche Welle. В допълнение, заместник канцлерът заяви, че не може да се изолира Москва и в същото време да се моли за помощ при разрешаването на сирийския конфликт.

Зигмар Габриел каза, че разбира - Русия е "трудна страната и труден партньор" и е необходимо да се изпълняват споразуменията от Минск по украинския конфликт за да се вдигнат санкциите, наложени на Русия.

Баварският премиер Хорст Зеехофер заяви желание за разширяване на диалога с Русия заради кризата в Сирия. "Бавария ще засили контактите с Москва в близко бъдеще", заяви той.

Станете почитател на Класа