Всичко, което трябва да се знае за руската военноморска операция срещу ИД

Корабите на руския Каспийски флот са се присъединили към операцията срещу терористите на ИД в Сирия и вече са проведени 26 изстрелвания на ракети.
1. Какви военни кораби участват? Военните кораби атакуващи ИД принадлежат на Каспийския флот. Четири кораба с малка водоизместимост, но оборудвани с мощни и усъвършенствани крилати ракети.

2. Какъв вид кораби са те? Освен ракетна фрегата Дагестан, клас Guepard, другите три кораба са сравнително малки корвети от 1000 тона водоизместимост. Те са предназначени да търсят и унищожават наземни цели, вражески подводници и самолети, както и за извършване на ескорт и патрулни операции.

3. Как са въоръжени те? Четирите кораба са оборудвани с ракетни системи, артилерия и системи за борба с подводници и зенитни оръжия.

4. Как извършват своите атаки? Тъй като съвременните крилати ракети предлагат възможността за планиране траекторията, полетът се планира над необитаема площ за да се гарантира безопасността на цивилните граждани и предварително се съгласува с руските съюзници в региона.

5. От къде се изстрелват ракетите? Корабите са разположени в Каспийско море, на 1500 км от целта.

6. Какви оръжия се използват? Използват се различни ракети от система Калибр. Крилатите ракети 3M14 са напреднал аналог на американските Томахоук. Според източници от руската армия, максималният им обхват е 2600 километра.

7. Какви цели са били унищожени? „Целите са фабрики за производство на ракети и взривни устройства, командни центрове, складове с боеприпаси, оръжие и гориво, както и терористични тренировъчни лагери", гласи изявлението от руското министерство на отбраната.

Станете почитател на Класа