САЩ изграждат "призрачен град" в пустинята на Ню Мексико

Фирмата за развитие на технологиите Pegasus Global Holdings изгражда "призрачен град" в пустинята на Ню Мексико (САЩ). Това място ще струва 1,000 милиона долара и може да подслони 35000 души. Въпреки това, никой няма да живее там.

Центърът за иновации, тестване и оценка (CITE) ще подслони център за нови технологии и никога няма да се насели, въпреки че разполага с цялата необходима инфраструктура: жилища, корпус на църква, търговски центрове, промишлена база, магистрала и летище от 38 квадратни километра.

Според вестник "Daily Mail", градът ще бъде "открита лаборатория", където компанията ще тества нови технологии, свързани с градоустройството - от енергоспестяващи системи, системи за сигурност и интелигентен транспорт, до комуникационни мрежи последно поколение и инсталации за обезсоляване на вода и рециклиране на отпадъците.

Около 300 души ще управляват дейността от подземен център за контрол с хиляди датчици за събиране на данни, обхващащи града. По този начин, тези експерти ще наблюдават експериментите и ще поддържат инфраструктурата на града.

Станете почитател на Класа