Краят на света:? Група християни прогнозира, че в сряда ще бъдем "унищожени"

Повече от седмица след "оцеляване" от пророчествата, че "кървавата Луна" през септември е поличба на гигантски астероид летящ към Земята, лидерът на групата Christian Fellowship eBible, каза на конференция, че краят на света ще настъпи този 7 Октомври.
"Според Библията, изглежда, че 7 октомври е денят, за който Бог говори. В която светът ще (...)си отиде завинаги [ще] бъде унищожен", каза Крис МакКан, лидер и основател на християнската група, базирана във Филаделфия (САЩ), пред в-к "Гардиън".

Той твърди, че според неговото тълкуване на Библията, светът ще бъде елиминиран "с огън". "Бог унищожи първата Земя с вода, наводнение, в дните на Ной. Той казва, че не ще го направи още веднъж, не с вода. Но е посочено в глава 2, стих 3 че ще бъде унищожен от пожар" казва той.

Тази прогноза се основава на предишното твърдение на религиозния лидер Harold Camping, че светът ще свърши на 21 май 2011 г. Въпреки, че това се оказа неправилно, МакКан казва, че тази дата всъщност маркира деня в който Бог избрал и определил кои енориаши ще оцелеят в "клането" предвидено за сряда.

Учените имат няколко теории за това кога нашата планета ще бъде унищожена, но никоя от тях не посочва тази сряда. Най-приетата теория е, че слънцето, чиято температура се повишава всеки ден, ще се разшири и ще достигне Земята. Някои експерти смятат, че това може да се случи в рамките на 7600 милиона години.

Станете почитател на Класа