Руските самолети атакуват "подземния лабиринт" на ИД

Бойците от терористичната групировка Ислямска държава имат подземни комуникации, към които сега са насочени атаките на ВВС на Русия в Сирия. Как екстремистите са получили тази огромна подземна мрежа?

Бойците на ислямската държава "са наследили" повечето подземни укрепления в Сирия, съобщава Звезда. Това са подземни съоръжения на античността и средновековието, както и модерни структури и тунели. Има цели квартали, свързани с тунели в единна верига.

Тези подземни комуникации са могли да бъдат създадени само от специалисти с каквито терористите не разполагат, така че се смята, че инженери от Саудитска Арабия, Катар, Турция и Съединените щати действат там като "подземни бригадири".

Близо до град Барзе, армията на Башар Асад откри тунел на дълбочина от 12 метра,в който се побират танк или камион. В Хомс се концентрират най-много подлези и тунели, "цял един невидим и защитен град".

Руските ВВС ефективно унищожават тези "подземни градове" със специфични боеприпаси, които могат да счупят бетонни конструкции, обяснява медията. Русия продължава да бомбардира позиции на ислямската държава в Сирия, след като вече унищожи повече от 50 обекта, включително подземни командни мрежи.

Станете почитател на Класа