Забравете съветите в Мрежата: неврологията разкрива тайните на щастието

В Интернет можете да намерите всички видове съвети за щастие. Тези хора "не знаят какво говорят" пише списание Time, което съветва да се разчита само на невролозите да се разберат ключовете към щастието.

Въз основа на становището на невролозите, списание Time избра четири "ритуала", които могат да ви помогнат да бъдете по-щастливи.
Най-важният въпрос е какво трябва да се прави, когато човек е разстроен?
Трябва да се попиташ: За какво трябва да бъда благодарен?
"Ползите от благодарността се отразяват в допаминовата система, понеже благодарността активира зона на мозъчния ствол, който произвежда допамин", казва неврологът Алекс Корб, цитиран от списанието. Тази техника може да ви помогне да се създаде "възходяща спирала" на щастието в живота ви, казва експертът.

Обозначете негативни чувства
Ако първата точка не ви помогне да преодолеете лошите чувства, трябва да дадете име на тези чувства. "Опишете емоцията с една или две думи, и това ще ви помогне да я намалите," казва невролог Дейвид Рок, добавяйки, че "идеалното е да се използва символичен език," т. е. метафори, опростяване и т.н."Така ще активирате своя префронтален кортекс, което намалява възбудата в лимбичната система," обяснява той.

Вземете решения
"Сигурно ви се е случвало при вземането на решение, мозъкът най-накрая се чувства освободен. Процесът на вземане на решения намалява тревогата и безпокойството, освен че помага за решаване на проблемите.

Давайте прегръдки
Вие трябва да чувствате любов и приемане от другите."Един от основните начини да се освободи окситоцин е чрез докосване. Прегръдката освобождава невротрансмитер и хормон окситоцин, което намалява реактивността на амигдала", подчертава Корб.

Разбира се, едно нещо е ясно според учените: осезаемият контакт не може да се замени с изпращането на текстови съобщения.

Станете почитател на Класа